top of page
Search
  • anne4511

Maak je eigen krachtdier! Sara deed het!


Kracht-Ina gaf ze als naam aan de eenhoorn die ze deze week zelf maakte! Ze begon met een tekening, knipte die uit en legde de verschillende stukken op verschillende stukjes stof. Ik toonde haar effe voor hoe je kon naaien, ik hielp haar bij de start van de eerste draad en soms ook bij het maken van de knoopjes, 'dat is lastig, in die kleine draad'. Sara is 8. 'Da's makkie die poten' zei ze, "gewoon een stukje stof dubbel naaien, die hoef je niet op te vullen"

De tweede dag kwam er nog een staart en manen bij, die ze zelf kleurde, 'dan lijken die echter'. En de vierde dag nog een capje en vleugeltjes.


Een knuffel geef je een naam, een krachtdier zeker.

'Ben je wel eens bang ?', vroeg ik, ervan uit gaan dat iedereen wel es bang is.

"nee" zei ze duidelijk. Oh, ok dan.

"heb je dan soms es hulp nodig bij iets moeilijks, en er is niemand in de buurt?' 'Misschien kan je dan je krachtdier vragen om te helpen?' vroeg ik. Ping! Daar ging een lichtje branden! oh .... na een tijdje vertelde ze heel enthousiast: "ik heb een naam, het is Kracht-ina!


Sara straalde van kop tot teen. Een eigen beestje, een krachtdier met een eigen bedachte naam, die ze bij haar kon houden en die haar zou helpen als het moeilijk had, gewoon door er mee te praten, Krachtina te vertellen dat het moeilijk was wat ze te doen had. En dan kwam er wel iets, dat wist ze nu al zeker! En natuurlijk ook omdat ze er zo hard aan had gewerkt. Dat naaien dat vraagt volhouding en doorzetting!


Volgende week is er nog een kampje!

dan maken we nog veel andere dingen, op maat van uw kind, want die weet vast wel wat hij wil!

WELKOM op ma 23 aug, di 24 aug, do 26 aug, vrij 27 augustus telkens van 9.20u tot 16u! Bierbeek centrum!

21 views0 comments

Comentários


bottom of page